Hostinger

Bez obzira što fizički nije iz Srbije, najbolje preporuke dajemo Hostingeru jer pruža najviše korisnicima iz Srbije.

Hostinger

Hostinger je web hosting koji pomera sve granice.

Kada smo pre par godina prvi put uradili review ovog hosting provajdera, bili smo zaista zatečeni jednostavnošću i lakoćom sa kojom je kod njih sve postavljeno. Bez daljnjeg ovo je jedno od najboljih korisničkih iskustava koje smo do sada imali.

Na prvom mestu naravno tu je cena, koja je slobodno možemo reći ubedljivo najkonkurentnija kada je u pitanju hosting i hosting usluge. Konstantno imaju promocije ali na primer, mi smo kupili njihov Premium Shared Hosting paket po ceni od $90 za 4 godine što je stvarno ekstra povoljno.

Link na ovoj strani je podešen da vas uvek vodi na njihovu najaktuelniju promociju, tako da je najbolje da ih posetite preko donjeg linka. Na taj način ćete svakako osugirati najbolju cenu.

Ukratko o Hostinger Hostingu

Hostinger je internet hosting servis idealan za korisnike koji žele uspostaviti domenu i internet stranice upravljane uz pomoć WordPress-a, korisnike koji nisu iznimno vešti programeri ili vebsajt dizajneri. Hostinger predstavlja internet hosting premijum uslugu za svakoga ko želi da proba različite WordPress internet dizajne, kao i da usavrši svoje internet upravljačke veštine. Stranica reklamira 99,9% vreme neprekidnog rada, što je idealno za internet stranice sa visokim korisničkim prometom kod kojih bi prestanak rada predstavljao određenu vrstu problema.

Prednosti

Beskonačna propusnost (bandwidth) uključena u većinu planova

Besplatni šabloni kao i drag-and-drop alatke za kreiranje.

Jednostavnost korištenja

Iako Vam početna stranica za jedan hosting servis može izgledati zatrpano i komplikovano na prvu, uz malo vežbe čak i potpune novajlije ne bi trebale imati problema sa shvatanjem načina funkcionisanja, gde je također moguće kontaktirati servise usluge korisnicima ukoliko postoje ikakve nejasnoće. Kreator internet stranica je naprotiv potpuno druga priča – poseduje svoju jednostavnu drag-and-drop postavku što čini kreiranje internet stranica vrlo laganim čak i za same početnike.

Cena i korisnički plan pretplate

Hostinger reklamira pretplatu na svoj servis u iznosu od samo $0.99/mesečno za pojedinačni vebsajt hosting, te $3.99/mesečno za poslovne vebsajt hosting usluge, pri čemu postoji jedan uslov. Cena od $0.99 je dostupna samo ukoliko se pretplatite na plan pretplate u trajanju od 48 meseci za pojedinačni vebsajt hosting paket usluga. U drugim slučajevima, cena varira između $1.59/mesečno u trajanju od 24 meseca pretplate do $2.99/mesečno za 12 meseci pretplate, kao i $9.99 za svaki pojedinačni mesec upotrebe. Slično je i za premium internet hosting. Reklamirana cena od $2.19/mesečno samo je primenjiva ukoliko se pretplatite na 48-mesečni plan pretplate. U drugim slučajevima cena isključivo zavisi od vaših potreba, $3.79/mesečno za 24 meseca ili $5.99 za 12 meseci.

Tri moguća hosting plana su podeljeni (shared), premium i biznis premium planovi. Sa podeljenim planom imate pravo na samo jednu internet stranicu sa samo jednim e-mailom, 30 GB disk prostora kao I 100Gb propusnosti (bandwidth). Premium plan uključuje 100 GB disk prostora, dok biznis plan uključuje 200 GB. Premium i biznis plan uključuju beskonačnu propusnost (bandwidth), 100 internet stranica, besplatne e-mail naloge, besplatni naziv domene, bolju snagu I brzinu.

Što se tiče naziva domena, one domene koje završavaju sa .xyz kreću se u ceni od $0.99/godišnje, dok .live domena iznosi $3.50/godišnje, a .com domena $8.99/godišnje.

Karakteristike kreatora web sajtova (website building)

Hostinger sadržava na stotine različitih šablona, grupisanih prema navedenim temama. Platforma reklamira da su sve internet stranice kreirane uz pomoć Hostinger-ovog alata za kreiranje stranica 100% SEO friendly, kao i to da su prilagodljive svim vrstama ekrana mobilnih uređaja. Kreator stranice može uključivati internet prodajne karakteristike za male biznise, uključujući i online prodavnice kao i PayPal widget-e.

Šabloni se mogu izmenjivati preko drag-and-drop interfejsa.

Hostinger karakteriše 24-satna servis opcija podrške korisnicima. Dva testna upita su odgovorena vrlo brzo, jedan je kreiran kasno uvečer, te unutar 8 minuta predstavnik Hostingera se prijavio i odgovorio na primljeni upit, čak iako je sistem izričito naglasio da postoji određeni zastoj. Stranica također predstavlja ekstenzivnu bazu podataka sa odgovorima na često postavljena pitanja, te ukoliko na pitanja nije moguće odgovoriti ili live chat nije responsivan, moguće je napraviti zahtev za uslugom podrške. Hostinger je izričito ponosan na svoj live chat, koji se često pojavljuje na dnu ekrana tokom korištenja raznih karakteristika internet stranice. Iako ovo može predstavljati određenu vrstu smetnje za neke korisnike, usluga je vrlo responzivna i korisna.

VPS i cloud hosting

Hostinger opisuje svoj "Cloud VPS" uslugu kao da posedujete "neizmernu brzinu" kao i policu koja se obavezuje na konstantan rad internet stranice bez ikakvog pada, što bi trebalo moći Vašu internet stranicu držati online u bilo kojem trenutku. Njegov VPS sistem ima svoju ličnu upravljačku ploču te se vrlo lako preuređuje prema ličnom ukusu.

Najjeftiniji VPS server plan pretplate jeste startup plan, koji je dostupan u ceni od $9.99/mesečno. Najskuplji Hostinger-ov plan pretplate, cloud global plan, kreće se u visokoj ceni od $69.99/mesečno. Razika između dva navedena plana je naravno u brzini, količini pohrane podataka, kao I propusnosti stranice (bandwidth). Sa startup planom pretplate dobijate 3GB RAM memorije I 200 GB disk prostora. Profesionalni cloud plan pretplate , u ceni od $18.99/mesečno, daje 6GB RAM memorije I 250 GB disk prostora, dok u globalnom cloud planu dobijate 16GB RAM I 300GB disk prostora. Svi cloud planovi uključuju neograničenu propusnost (bandwidth).

VPS hosting predstavlja dobru ideju ukoliko trebate veće brzine kako bi se nosili sa velikim stepenom korištenja stranice, i ukoliko želite veću kontrolu Vašeg internet hostinga. Ukoliko ovo nisu vaši prioriteti, te koristite internet stranicu sa osnovnim karakteristikama sa malim ili srednjim nivoom prometa, shared hosting bi trebao biti dovoljan plan za vas.

DELJENI (SHARED) I NAMENSKI (DEDICATED) HOSTING

Hostinger trenutno ne uključuje nikakve namenske hosting opcije. Jedine korisničke opcije su shared ili VPS.

Zaključak

Druge internet hosting kompanije imaju poznatije nazive i više očitih i fleksibilnih cenovnih opcija. Bez obzira na to, Hostinger predstavlja izuzetnu pristupačan web hosting servis koji ima izniman broj različitih cenovnih opcija za internet stranice. Obećava nam sa visokim brzinama kao i skoro savršenom online radu. Kombinirano sa solidnim servisom korisničkih usluga, Hostinger daje odgovor na veliki nivo različitih potreba vlasnika internet stranica.

O Hostingeru

Hostinger se prvi put pojavio 2004 godine kao Litvanska kompanija pod nazivom “Hosting Media”. Kompanija danas poseduje 39 lokalizovanih servisa širom sveta i preko 29 miliona korisnika. Hostinger je izrastao iz stranice 000webhost.com, koja još uvek nudi potpuno besplatan web hosting ali ipak bez mnogo karakteristika koje su omogućene kroz Hostinger plaćeni servis.

Evo šta dobijate uz Hostinger Premium Shared Hosting plan:

100 Web sajtova

20 GB SSD Storage

Besplatan Email

Besplatan SSL ($11.95 vrednost)

Besplatan Domen ($8.99 vrednost)

Google Ads Kredit

Neograničen Bandwidth

Managed WordPress

WordPress Ubrzanje

30 Days Povraćaj novca

Neograničene Baze

GIT Pristup

SSH Pristup

Zaista impresivna lista mogućnosti i dodataka koje ćete dobiti uz vaš hosting.

Za kraj, naša najtoplija preporuka ide za Hostinger. Posetite ih i saznajte koji promo trenutno imaju i poručite svoj hosting već danas!

Hostinger

id: 543607

Posetite Hostinger ▶

ključne reči: hostinger hostinger srbija

hostinger

Sve hosting kompanije koje su prikazane na ovoj strani možete poručiti iz celog sveta ali i iz svih zemalja u regionu. Bilo da je u pitanju Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Slovenija - kupovina i aktivacija hostinga je isprobana iz svake od ovih zemalja i funkcioniše sa lokalno izdatim privatnim i biznis karticama.

Bilo da ste privatni ili poslovni korisnik i da vam treba najbolji hosting, naša rang lista je redovno ažurirana po nekoliko glavnih kriterijuma a to su između ostalog pouzdanost, cena, rezultati naših testova i iskustva korisnika.

Nadamo se da ćemo i vama pomoći da izaberete najbolji hosting za vaš sajt.

vasa reklama na nasem sajtu