Najbolji Hosting Srbija za 2024

Na ovoj strani možete videti najbolje hosting firme iz Srbije koje smo testirali i koje vam preporučujemo. Evo koje su najbolje hosting Srbija ponude za 2024.

Hostinger

Hostinger

Bez obzira što fizički nije iz Srbije, najbolje preporuke dajemo Hostingeru jer pruža najviše korisnicima iz Srbije.

9.8Izvanredno
Adriahost Hosting

Adriahost Hosting

  • domaci hosting
  • dinarsko placanje
  • .rs domeni uz hosting

9.7Savršeno

Ukoliko želite da prikažete svoj hosting na ovoj strani, posetite stranicu marketing.

Pitanje svih pitanja: Strani ili Domaći Hosting?

Ovo pitanje smo morali da izdvojimo, jer na dnevnom nivou dobijamo desetine pitanja vezanih za ovu temu! Od toga "Imam firmu u Srbiji, kako da platim, svi ovi ne šalju predračun i fakturu", ili "Da li je moguće plaćanje u dinarima, kunama?" itd itd.

Da sumiramo! Većina firmi koje ovde predstavljamo i predlažemo su STRANE FIRME, a neke od njih najveće svetske hosting kompanije. Sve one rade sa stotinama hiljada klijenata širom sveta, a samim tim i sa naših prostora (Srbija, Hrvatska, Slovenija itd).

Princip plaćanja hosting usluga kod ovih firmi su jednostavno - kartice! Visa, Mastercard, hajde malo da se uozbiljimo, ipak je 2024!

Iako postoje varijacije, većina kartica bez problema prolaze na svakom od ovih hostinga! Konkretno, mi smo firma u Srbiji i koristimo Banca Intesa Visa biznis karticu koju bez problema prihvata svaki od ovih hostinga!

I nije u pitanju nikakva posebna, virtuon ili euro Visa kartica, već standardna Visa koju dobijate za plaćanje u dinarima! Da, 2024. je godina! Verovali ili ne nije potrebno više kupovati eure i deponovati ih na odvojen konto. Skoro sve banke to rade automatski i kartica vam biva zadužena u lokalnoj valuti ako niste znali!

Za kraj, 2024. je godina. Ne postoji ni jedan razlog da kupujete i plaćate višestruko skuplji reseller hosting kod firmi koje ga preprodaju. Kupite direktno od firmi koje su najveći i najbolji hosting provajderi na svetu. Pogledajte naše preporuke i izaberite sami!

Šta je web hosting i šta je najbolje za vas?

Hosting usluge odnosno usluge web hostinga su u osnovi deo interneta na kojoj je parkiran vaš web sajt. Ako imate web sajt, on mora biti na mreži, a ove usluge hostinga nude firme koje postavljaju vašu stranicu i održavaju je aktivnom kako bi joj kupci mogli pristupiti i videti kada ukucaju vašu URL adresu.

Postoje različite vrste hosting usluga koje odgovaraju raznim vrstama preduzeća. Neke kompanije imaju velike sajtove i potrebni su im jači i ozbiljniji hosting paketi, dok nekima to nije potrebno već im je potrebno da jednostavno parkiraju jednostavan web sajt sa osnovnim informacijama o svom biznisu. U zavisnosti od vašeg poslovnog modela i veličine, izabraćete hosting kompaniju na osnovu faktora objašnjenih u nastavku. Jednom kada razumete terminologiju, možete da izvagate karakteristike i izaberete uslugu koja najbolje odgovara potrebama vaše kompanije.

Kako odabrati najbolju kompaniju za veb hosting?

Bez najboljeg veb hostinga, vaša sposobnost da vodite uspešnu veb stranicu biće ozbiljno ometena. Postoji veliki broj niz dobavljača web hostinga koji se takmiče za vaše poslovanje. Kako možete odrediti najbolji web hosting? Započnite imajući na umu sledeće tačke:

Protok i Prostor Na Disku

Prva stvar koju trebate da uradite prilikom kupovine veb hosta je da procenite prostor na disku i potrebe za propusnim opsegom. Ako vaša veb lokacija sadrži puno grafike, desetine stranica i zahteva veliku količinu prometa, trebaće vam pristojna propusnost i prostor na disku. Dostupni su neograničeni planovi koji olakšavaju život. Ako će vaša veb lokacija biti jednostavna i neće generirati ogromnu količinu prometa, trebali biste moći da se izvučete sa manje prostora na disku i propusnog opsega.

Pouzdanost i Dostupnost

Pouzdanost i dostupnost su ključne karakteristike koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine veb hostinga. Najbolje kompanije za veb hosting nude procente dostupnosti od 98 i 99 procenata, koje se često nazivaju „vreme rada“ odnosno engleski UPTIME. Međutim, lako je dati takve tvrdnje i mnogi to čine, ali oni koje mi uzimamo u obzir i koji su prikazani na našem sajtu zaista to i nude.

Sigurnost

Bezbednost je takođe suštinska briga. Velika je greška odabir dobavljača veb hostinga bez saznanja o dostupnim bezbednosnim funkcijama. Treba uključiti stvari poput zaštitnog zida, dnevnih rezervnih kopija i autentifikacije korisnika. Takođe je lepo primati obaveštenja kad god se izvrše promene jer vas one mogu upozoriti na sumnjive aktivnosti.

Sve hosting usluge prikazane na našem sajtu biramo uz veoma detaljnu analizu. Naši protokoli i algoritmi koje koristimo nam omogućuju da izaberemo najbolje veb hostingusluge u ovoj industriji kako bismo doneli bolju odluku koja je prava za vas.

Hosting paketi i šta oni znače za vas?

Što je vaš web sajt veći ili složeniji, to će vam trebati bolji i jači hosting paket. Najčešće hosting paketi su podeljeni na sledeće pod vrste:

Shared (Deljeni) Hosting

Deljeni web hosting je osnovni tip hostinga koji nude svi hosting provajderi. Vaš web sajt će biti hostovan na istom serveru zajedno sa mnogim drugim sajtovima, tako da delite server a samim tim i sve druge resurse, kao što su memorija ili CPU jednog servera. Ovakvi hosting paketi su dobri za većinu prosečnih web sajtova, blogova i slično, kao i servise kao što su slanje e-pošte, deljenje datoteka i osnovni web shopovi za e-trgovinu. Deljeni hosting paketi su najjeftinija, a samim tim i najpametnija opcija za manja preduzeća ili preduzeća koja tek počinju, ali i za veće sajtove koji su optimizovani ili koji nisu preterano zahtevni.

Većina hosting firmi, kao na primer sve firme na našoj listi najboljih hostinga, rade na poboljšanju i optimizaciji baš ovih paketa i slobodno možemo reći da su ovaj vid hostinga doveli do savršenstva. Sa druge strane, postoje firme (a među njima i veliki broj lokalnih preprodavaca hosting usluga) koji gledaju da povećaju zaradu tako što na svaki server naguraju veliki broj sajtova koji nisu optimizovani i guše jedni druge. Na ovo treba obratiti naročito pažnju prilikom izbora servera. Upravo shared hosting je ono što najviše i najdetaljnije testiramo prilikom rankiranja hosting provajera na našem sajtu.

VPS

VPS ili Virtuelni privatni server je namenjen za nešto ozbiljnije primene, rekli bismo za sve one kojima je potrebno nešto više od osnovnog, deljenog servera. Sa VPS vi ćete i dalje deliti resurse jednog servera, ali ova usluga sama po sebi kreira vaš sopstveni virtuelni server. To znači da su svi resursi na tom paketu samo vaši, od memorije do procesorske snage i više. Ovo je sigurnija i mnogo pouzdanija opcija koja vaš web sajt drži odvojen od ostalih sajtova, a istovremeno omogućava pristupačnu cenu.

Dedicated Hosting

Dedicated hosting je već mnogo viši nivo. Pored dobijanja sopstvenog servera, dedicated hosting omogućava vam da preuzmete potpunu kontrolu nad svojim serverom. To znači da imate puni administrativni pristup i da možete da postavite stvari onako kako želite. Ova vrsta paketa dolazi sa obiljem naprednih funkcija koji možda nisu potrebni za sve vrste preduzeća.

Wordpress Hosting

Wordpress hosting predstavlja uslugu deljenog hostinga koja je optimizovana i koja zadovoljava specijalizovanu klijentelu,a to su korisnici Wordpress-a i sve one čiji sajtovi rade na Wordpress-u. Sami serveri su različito optimizovani i imaju funkcije koje su posebno atraktivne za Wordpress performanse kao što su brže vreme učitavanja, predinstalacija, sigurnosne funkcije koje posebno rade sa Wordpress-om i Wordpress ispravke. Ovo je korisno za preduzeća koja imaju veb stranice kreirane na Wordpress-u.

Zaključak

Koliko god bilo primamljivo brzo odabrati dobavljača veb hostinga i samo nastaviti sa svojim životom, nesumnjivo je bolje ne žuriti. Pritom ćete moći da pronađete mnogo kvalitetnijeg i jeftinijeg dobavljača kojeg možete držati na duge staze.

hostinger

Sve hosting kompanije koje su prikazane na ovoj strani možete poručiti iz celog sveta ali i iz svih zemalja u regionu. Bilo da je u pitanju Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Slovenija - kupovina i aktivacija hostinga je isprobana iz svake od ovih zemalja i funkcioniše sa lokalno izdatim privatnim i biznis karticama.

Bilo da ste privatni ili poslovni korisnik i da vam treba najbolji hosting, naša rang lista je redovno ažurirana po nekoliko glavnih kriterijuma a to su između ostalog pouzdanost, cena, rezultati naših testova i iskustva korisnika.

Nadamo se da ćemo i vama pomoći da izaberete najbolji hosting za vaš sajt.

vasa reklama na nasem sajtu